iceBREAK 2018 lehdistötiedote

Koskimelontakauden avaus Vanhankaupunginkoskella. Kuva: Pasi Järves

KOSKIMELONNAN KAUDENAVAUSKILPAILU iceBREAK-KOSKIMELONTATAPAHTUMASSA

Koskimelonnan boatercrossin kaudenavauskilpailut käytiin sunnuntaina 15.4.2018 Helsingin Vanhankaupunginkoskessa. Kilpailut pidettiin osana jokakeväistä iceBREAK-melontatapahtumaa. Kilpailu houkutteli mukaan yli 30 osallistujaa ja perinteiseen tapaan kilpailijoita oli myös runsaasti Venäjältä.

Runsaslumisen talven jälkeen koskessa oli reilu virtaama ja koski oli boatercross-kilpailuun lähes täydellisessä kunnossa. Virtaama teki koskesta ja radasta sopivan haastavan, mutta ei kuitenkaan karsinut osallistumisia. Kilpailuun osallistui 30 melojaa ja kilpailu finaalipaikoista oli kova ja moni kärkimelojakin karsiutui tiukissa krossi-lähdöissä. Kilpailussa oli hyvin edustettuna paitsi joukko Suomen ja Venäjän parhaita koskimelojia myös uusia kilpailijoita hakemassa ensimmäisiä kisakokemuksiaan.

K1M-sarjan voittaja Visa Rahkola. Kuva: Pasi Järves

Miesten sarjan voiton vei Tuus-melojia edustava Visa Rahkola. Visa meloi tasaisen varmasti alkueristä välierien kautta finaaliin ja voitti kilpailun selvällä marginaalilla. Toiseksi sijoittui järjestävää seuraa Kohinaa edustava Teemu Väliahdet, joka Rahkolan kanssa kuuluu ”Jalostajat”-freestylemelontatiimiin. Pronssia tiukassa finaalissa otti venäläinen, kayak.ru -seuraa edustava Stanislav Kliniuk. Pieksamäen kanoottiseuran Jarkko Hautamäki oli jo kiinni pronssimitalissa, mutta jäi neljänneksi porttirikkkeen takia. Kultamiltalisti Visa Rahkola kommentoi kilpailuaan seuraavasti: ”Pyrin ottamaan johtopaikan kaikissa krossi-lähdöissä heti alussa, jolloin pystyin keskittymään omaan melontaani enkä joutunut törmäilemään muiden kilpailijoiden kanssa.”

Miehet yli 35 sarjan voitti Jyväskylän Melanvilauttajien kokenut Aapo Halonen ja seuraavat sijat menivät Venäjälle: Denis Rogachev toiseksi ja Alexey Shiskov kolmanneksi. Finaalin ennakkkosuosikiksikin noussut Lieksan Melojien Harri Myllynen joutui epäonnistuneen linjavalinnan takia tyytymään neljänteen sijaan. Naisissa finaalissa ei nähty suomalaisväriä ja mitalit menivät Venäjälle. Kultaa voitti Elena Smirnova ja hopeaa Mary Krutina.

K1N-sarjan voittaja Elena Smirnova. Kuva: Pekka Pakkanen

Tapahtuma keräsi Vanhankaupunginkoskelle runsaan yleisön kauniin kevätsään vauhdittamana. Kohina – koskimelonta järjesti iceBREAK-tapahtuman jo kahdeksattatoista kertaa.

Lisätietoa:

Lehdistökuvat (korkearesoluutio JPG, zip-tiedoston koko 108 Mt) vapaaseen käyttöön, kuvaajan nimi mainittava.

Lehdistötiedote PDF-muodossa: ICEBREAK2018 tulostiedote

Täydelliset tulokset: iB tulokset 2018

iceBREAK 2018 kuvia ja tunnelmia

iceBREAK 2018 Tulokset – Results

Kuva: Pekka Pakkanen

Men K1

Rank Nro Name Club
1 42 Visa Rahkola Tuus-Melojat
2 34 Teemu Väliahdet Kohina
3 32 Stanislav Kliniuk kayaker.ru
4 36 Jarkko Hautamäki Pieksämäen kanoottiseura
5 30 Andrey Bogdanyajkinen Moscow/D&Co
6 29 Andrei Studilin Russia / Tri Stihii
7 26 Alexander Maximov Russia, Saint-Petersburg
8 37 Tuomas Kaukola Kyrönjoen KoskiHäjyt

Women K1

1 20 Elena Smirnova Russia
2 18 Mary Krutina Russia / Tri Stihii
3 17 Anastasiya Tri Stihii
4 19 Korshunova Anna Russian Federation / Tri stihii

Men over 35 K1

1 9 Aapo Halonen Jkl MelanVilauttajat
2 8 Denis Rogachev Demidoff & Co
3 11 Alexey Shishkov Russia / Tri Stihii
4 10 Harri Myllynen Lieksan Melojat
5 12 Ivan Gusev Russia, Kayaker.ru
6 7 Jukka Ollikainen Kohina
7 2 Konovalov Mikhail Russian Federation / Tri stihii