Lehdistötiedote

iceBREAK 2019 KOSKIMELONTATAPAHTUMAN TULOSTIEDOTE 14.4.2019 – Vapaa julkaistavaksi

KOSKIMELONNAN KAUDENAVAUSKILPAILU iceBREAK-KOSKIMELONTATAPAHTUMASSA

Koskimelonnan boatercrossin kaudenavauskilpailut käytiin sunnuntaina 14.4.2019 Helsingin Vanhankaupunginkoskessa. Kilpailut pidettiin osana jokakeväistä iceBREAK-melontatapahtumaa. Kilpailu houkutteli mukaan ennätykselliset lähes 50 osallistujaa ja tänä vuonna kilpailijoita oli erityisen runsaasti Venäjältä.

Runsaslumisen talven jälkeen koskessa oli reilu virtaama ja koski oli boatercross-kilpailuun lähes täydellisessä kunnossa. Virtaama teki koskesta ja radasta sopivan haastavan, mutta ei kuitenkaan karsinut osallistumisia. Kilpailuun osallistui lähes 50 melojaa ja kilpailu finaalipaikoista oli kova ja moni kärkimelojakin karsiutui tiukissa krossi-lähdöissä. Kilpailussa oli hyvin edustettuna paitsi joukko Suomen ja Venäjän parhaita koskimelojia myös uusia kilpailijoita hakemassa ensimmäisiä kisakokemuksiaan.

Sekä miesten että naisten sarjojen voitot menivät Venäjälle. Viimevuotista voittoa puolustanut Tuusmelojien järvenpääläinen Visa Rahkola karsiutui huonon linjavalinnan takia välierissä ja miesten finaali olikin venäläisjuhlaa. Voiton miehissä vei aiemminkin iceBREAKissä menestynyt Alexej Lukin ja toiseksi sijoittui Evgenii Smirnov. Naisten finaalissa paras suoritus nähtiin Nadezhda Kozlovskaialta.

Kilpailussa melottiin myös ikämiessarjat, joista erityisesti yli 35-vuotiaitten miesten sarjassa nähtiin kovatasoisia kamppailuja. Tiukkojen tilanteiden ja meloja-melojaa vastaan kamppailujen jälkeen voittajaksi selvityi Lieksan Melojien Harri Myllynen ja toiseksi Vanhankaupunginkosella aiemminkin menestynyt Venäjän Ivan Gusev. Kilpailussa melottiin myös ensimmäistä kertaa yli 50-vuotiaitten miesten sarja, jossa kovimmasta suorituksesta vastasi Tuusmelojien Vesa Ryhänen.

iceBREAK on vakiinnutanut paikkansa sekä koskimelojien että paikallisen yleisön kevättapahtumana. Tänä vuonna erityisesti venäläisten suuri osallistujamäärä siivitti kilpailun uuteen osalllistujaennätukseen ja neljän melojan krossi-lähtöjä olikin yleisön iloksi myös ennätysmäärä. Tapahtuma keräsi Vanhankaupunginkoskelle myös runsaan yleisön kauniin kevätpäivän vauhdittamana. Kohina – koskimelonta järjesti iceBREAK-tapahtuman jo yhdeksättätoista kertaa.

LEHDISTÖKUVAT (päivitetään 14.4.2019 klo 23 mennessä)

Boatercrossissa kilpailtiin neljän melojan yhteislähdöillä tulvivassa Vanhankaupunginkoskessa. Kuva: Kari Nykänen

TÄYDELLISET TULOKSET (pdf)

TAPAHTUMAJÄRJESTÄJÄ: KOHINA-koskimelonta ry, www.kohinaa.com

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUPYYNNÖT:
Jyri Hämäläinen, 040 548 1663 jyri.hamalainen@yahoo.com


iceBREAK 2019 KOSKIMELONTATAPAHTUMAN ENNAKOTIEDOTE
Vapaa julkaistavaksi

iceBREAK koskimelontatapahtuma 14.4.2019 klo 12-15 Helsingin Vanhankaupunginkoskella

Perinteinen, jo 19. kerran järjestettävä koskimelontatapahtuma iceBREAK tuo
huippukoskimelojat Helsingin Vanhankaupunginkoskelle kauden avauskilpailuun
14.4.2019. Tänäkin vuonna käydään kansainvälinen boatercross-kilpailu, jossa
nähdään erittäin vauhdikasta ja näyttävää koskimelontaa. Kosken sijainti Helsingin keskustan välittömässä läheisyydessä tarjoaa hienot puitteet tapahtumalle ja kevät onkin melkein ainoita hetkiä nähdä koskimelontaa pääkaupunkiseudulla.

Koskimelonta esittäytyy sunnuntaina 14.4.2019 klo 12-15 jo perinteeksi muodostuneessa keväisessä koko perheen tapahtumassa Vanhankaupunginkoskella. Tapahtuman ytimenä on näyttävä boatercross-kilpailu, jossa neljä kilpailijaa kerrallaan laskee koskea kiertäen matkalla olevia poijuja. Melojat edustavat seuroja ympäri Suomen ja myös venäläisiä melojia on ilmoittautunut ennätysmäärä, noin 20 osallistujaa. Vaikka Vantaanjoen ensimmäinen tulvahuippu onkin jo ohitettu, ennustetaan kilpailupäiväksi runsaslumisen talven jälkeen reipasta virtaamaa, joten kilpailuradasta saadaan perinteisen haastava ja näyttävä. Odotettavissa on siis tiukkoja neljän melojan crossi-lähtöjä, joissa melojat hakevat parasta linjaa pienistä kajakkikontakteista ja kivisestä koskesta välittämättä.

Viime vuonna miesten kilpailun voitti Tuusmelojien Visa Rahkola tiukalla kamppailulla
ennen järjestävän seuran Teemu Väliahdetta ja naisten sarjassa voiton nappasi venäläinen Elena Smirnova. Yleisten sarjojen lisäksi mitaleista taistellaan ikäkausisarjoissa, näistä miehet yli 35 vuotta –sarjassa Jyväskylän Melanvilauttajien Aapo Halonen otti voiton viime vuonna.

Tämä tapahtuma on saanut Helsingin kaupungin liikuntaviraston tapahtuma-avustusta.

Tapahtumajärjestäjä: KOHINA-koskimelonta ry, www.kohinaa.com

Mediayhteydet ja haastattelupyynnöt: Jyri Hämäläinen, 040 548 1663
jyri.hamalainen (ät) yahoo.com

 

TAPAHTUMATIEDOT JA AIKATAULU

Kilpailupaikka: Vanhankaupunginkoskella Tekniikan museon vieressä (osoite: Viikintie 1, 00560 Helsinki)

Järjestäjä: KOHINA ‐koskimelonta ry (www.kohinaa.com)

Tapahtuman sivut: www.icebreak.fi / https://www.facebook.com/events/2000652626907808

Tulos- ja tapahtumatiedotus kilpailun aikana Twitterissä: @kohinary

Lisätietietoa lajista: http://www.melontajasoutuliitto.fi/lajit/freestylemelonta/boatercross/

Tapahtumaan on vapaa pääsy

Aikataulu:

12:00 Kilpailu alkaa

– Kansainvälinen boatercross-kilpailu (aikalaskut klo 12.00 sekä krossilähdöt n. klo 13.30 alkaen, finaalit alustavasti klo 14 eteenpäin)

– Palkintojen jako

klo 15 Tapahtuma päättyy